Werkwijze.

Kennismaking en offerte

Het eerste gesprek is vrijblijvend. Ik vertel u wie ik ben en wat ik doe en u kunt aangeven wat u wilt en wat u wensen en plannen zijn. Ik vind het belangrijk om de plek en de omgeving te zien.
Op basis van dit gesprek maak ik een schatting van het benodigd aantal uren, wat resulteert in een offerte.

Ontwerp

Als u akkoord gaat, dan volgt er nog een gesprek om u persoonlijke smaak en uw wensen beter in beeld te krijgen en worden de puntjes op de i te zetten. Ik neem foto's en meet indien nodig de situatie in. Vervolgens maak ik een schetsontwerp en bespreek dat met u. Zo nodig worden er nog wijzigingen aangebracht.

Maten en materialenplan

Het definitieve ontwerp kan desgewenst uitgewerkt worden in een maten- en materialenplan. Op basis van dit plan kan ik voor u, of kunt u zelf, diverse offertes aanvragen.

Beplantingsplan

Een tuin kan in mijn ogen niet zonder beplanting. De beplanting bepaalt de sfeer van de tuin en een goed doordachte beplanting versterkt het ontwerp, maakt het gehele plaatje compleet. Het beplantingsplan is een duidelijke tekening waarop staat aangegeven waar en hoeveel van welke planten waar staan. De tekening wordt aangevuld met een plantlijst met Nederlandse namen en eventueel een bestellijst

begeleiding

Als u de werkzaamheden volledig wilt uit besteden kan ik voor u diverse offertes opvragen en met u een keus maken welke hovenier de tuin gaat aanleggen. Vervolgens kan ik de uitvoering begeleiden.

Als u zelf een hovenier heeft, dan ik uw adviseren bij het beoordelen van de offerte, het begeleiden van de uitvoering en/of het beantwoorden van uw vragen.

Als u handig bent en u wilt alles zelf doen, dat kan natuurlijk. Mochten er nog vragen zijn of u wilt delen uitbesteden dan adviseer ik u graag/kunt u bij mij terecht.