Over mij.

Ina Boot
Tuinontwerper

Ik heb een prachtig beroep, mensen zijn altijd benieuwd als ik kom. Ik vind het mooi dat ik mensen een tuin kan geven waar ze met plezier in leven, in bezig zijn of gewoon lekker in luieren. Als klanten tevreden, maar vooral enthousiast zijn en  later zeggen: “we genieten elke dag van de tuin, of het nu zomer is of winter”, dan word ik daar heel blij van en kan ik glimlachend naar huis.

De meeste van mijn klanten zijn particulieren en mijn werkgebied ligt globaal tussen Wageningen, Elst, Doetinchem, Deventer en Apeldoorn. Uitstapjes elders in het land ga ik niet uit de weg. Ik ontwerp ook tuinen voor hoveniers als freelancer, o.a. voor Hendriks Hoveniers in Didam. Tevens maak ik ook beplantingsplannen voor andere tuinontwerpers. Niet iedereen vindt het leuk om de ontwikkelingen op dit gebied bij te houden

Als éénpitter vind ik het belangrijk om collega’s te ontmoeten en het vak bij te houden. Ik bezoek regelmatig de groenstudieclub in Arnhem, het kantine gesprek in Apeldoorn, vakbeurzen en excursies. Ook probeer ik minimaal 4 kwekerijen te bezoeken. Inspiratie vind ik ook in reizen, museumbezoek e.d. Daarnaast probeer ik mij in te zetten voor de medemens als bestuurslid van Leuvenheims Belang en rotaryclub Eerbeek-Zutphen.

Na mijn studie tuin- en landschapsinrichting in Boskoop (1983), mocht ik af en toe op afroep werken bij Harry Gervers, tuinarchitect b.n.t. in Doetinchem. Toen bleek al gauw dat mijn passie ligt bij het ontwerpen van tuinen.

Ik heb stage gelopen bij de dienst beplantingen in Enschede, meegewerkt aan een landschapsplan voor ruilverkaveling Rouveen, de richting beheer gevolgd in Boskoop en 5 jaar  beheersplanner van natuurterreinen geweest bij Staastbosbeheer in Overijssel.
Allemaal leuk werk, leuke collega’s, maar niet echt mijn ding.
Toen Harry Gervers in 1991 een vaste medewerker zocht was de keus snel gemaakt. Ik heb daar 15 jaar met veel plezier gewerkt en veel geleerd. Bert Annema uit Amsterdam maakte de beplantingsplannen. Hij heeft mij enthousiast gemaakt voor het beplantingsaspect van de tuin en mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Eind 2006 moest Harry Gervers stoppen vanwege gezondheidsproblemen en ben ik voor mijzelf beggonnen.